Notes for u:
Assalamualaikum & hello. Please be friendly. No harsh words !

29.7.12

I LOVE MY DAD

AsSalam


Nk cerita kt smua org. Betapa sygnyaaa saya kt abah saya. ISHAK BIN AHMAD.
Terima kasih abah. Dgn benih abah lah dpt wujudkn adk kt dunia ni. Terima kasih abah.

Ingt lg, dulu2 tk bpa nk senang mcmni(even skrg pun kurang senang, tp lebih baik dr dl).
Lpas abah blek kja, abah pnat2 tp adk slalu suro abah bwk p jln2 naek moto C70 kapcai buruk abah tu.
Seronok sgt dpt merempit msa kecik2. Eyyy, titewww ni minah rempit taw dl2 even sblm korang merempit, titeww dh merempit dl. Lpastu abah slalu bg adk pgang handle motor tu. Msa tu rasa megah sgt. Dduk atas bakul.(skrg dh tk muat dh) Angin sepoi-sepoi bahasa tu slalu buat aku rsa mcm hebat sgt. Bajet mcm dlm cerita hndustan tu lah kann. ngehngeh Taek mata smpai kdang berselepat kt hujung mata sbb aer mata mcm terkeluar bla naek motor yg tk bpa laju tu. Serius rsa hebat.

Ingt juga lg, bla dl bila minta coco crunch abah buat muka sedih sbb tk mampu nk bl. Uhukx msa tu rsa sedih sgtsgt. Smpai nanges sorang-sorang tekap muka kt bntal tersedu-sedu. Masa tu serius rasa syahdu. Nsib baek tkd lagu syahdu. Kalau tk, feeling tu mst lg over. Tp paling seronok, bila abah dpt gaji, abah mst snyum2 je tnye, 'Adk, nk coco crunch ke?' msa tu, dgn gembira hati riang tk terhingga terus laju menganggukkan kepala. Lagi skali abah bwk titeww naek motor dia yg msa tu rsa mcm motor besar yg awie bwk tu. Hebat kau taw ! Aku rsa serius hebat sbb dpt naek moto kapcai abah. Bg aku mcm motor besar. Bajet Harley Davdison *eh betul ke eja?

Ingt lagi lagi juga, waktu dl2 kalau nk tdo mst baring kt peha abah. Kepala di peha, kaki di kaki abah. Pastu nant abah goyang-goyang kaki dia smpai aku lena. Romantik kn? Warghhhhh, rsa mcm heaven je dpt tdo camtu. Tkya guna buaian yg gayut2 tu. Heeee tp skrg dh besar panjang. Layak kah aku berada di atas peha itu lg?? Skrg abah buat kt cucu2 juga. Kdang terdetik rsa rndu taww :(

Korang ada ke abah penyayang mcm aku punye??? Hadooo????? Bnyk lagi pengorbanan abah. Paling terbaru, skrg ni tiap hr mata abah merah sbb pnat tk ckup tdo. Bla tnye, abah jwb, 'ye ke? Td msa mand abah biakn aer pancut panas tu kna mata abah. Abah buka mta besar2'. Mhmmm abah tipu. Pdahal abah pnat cr rezeki. Abah dh tua. Umo dh 57tahun. Tapi masih cuba cari rezeki utk seisi ruma pangsa tngkt 4 blok 9 tu. :(

Biarlah sy ni miskin pun, tp ibubapa sy kaya kasih sayangg. Wpun dl slalu kna pukul dgn abah, tp sy syg abah. Abah pukul, mst ada sbb. Dl kecik2, aku tktaw pape. Mngadeee je kja. Skrg pun dh 22 tahun, tp tk mampu lg balas smuanya. Dok mnyusahkn abh lg. Kja nant, nk bwk abah pg jln2. Tp tknk susakn abah and mama. Bkn dgn suro jaga anak-anak  aku atau pgang brg-brg ke apa. Nk bia mamabah bcuti rehatkn diri :) Itu janji sy utk abah. Nk bwk mamabah pg bercuti. Kalau mampu, nk slalu bwk bercuti.

Janji utk mama, alhamdulillah ada dh yg tcpai. Dh blaja sungguh-sungguh bg dpt ANC. InsyaAllah, dgn izin Allah aku mst mampu. AMINNNNNN

Sekadar gmbar hiasan *pencetus idea utk entri kali ini




Baik atau buruk pun Ishak bin Ahmad, dia bapa saya. Darah daging saya. Dan dia slalu baik utk saya. Pnah mama ckp aku jhat. Sbb msa tu buat mama mrah sgtsgt. Then abah mcm nasihat mama, 'bukan jahat, tp nakal'. Heee abah back up titewwww. *hugs

Setakat ini je perkongsian aku psal ABAH saya. Heeee

Au Revoir, daaaa

No comments: