Notes for u:
Assalamualaikum & hello. Please be friendly. No harsh words !

7.11.11

pengalaman aku menuju ANUGERAH NAIB CANSELOR (dean list 6 times)

salam,

entri kali ni, mst lah mcm ckp baek2 kann. sbb prkara baek nk dismpaikan.
bila cite pasal ANC ni, aku rasa bangga gila.
kau pg lah tnye orglaen yg dpt ANC. mst dorang kta bangga.
serious tk tipu. nk dekan 6x berturut2 bukan senang bhaiii.
bnyk yg aku korbankan.
kepala korban, tgn korban, aer mata korban, masa sosial korban, tdo korban dn bnyk lagi yg kna korban.
*mentang2 lah hari raya korban. smua nk korban? lol
cintaa? aku tk dpt korban. hoho
dan bnda subjektif ni lah yg buat aku rsa terlebih bersusah payah nk dpt ANC.
gila kau tk susa payah??
kau ingt senang nk handle cinta?
hentak kepala kt dinding biasa aku buat bila exam menjelama,
aku pun manusia jgk. taw lah aku ANC. tp aku bukan lah org yg pndai sedia kala.
aku blajar dr bwh dan berUSAHA.
ada org yg pndai geliga gila.
ada org yg usaha lebih nk jd pndai.
aku tk mkn ubat vitamin apa bgai.
aku tkd ubat utk akal sehat mcm roomate aku si aza.
aku punye SPM 1A je. ha yg ni aku malu.
rasa mcm nk pulun blek amek SPM je lol.

CINTA MEMBUNUH DIRI
msa SPM dl aku pk nk enjoy. bercinta bgai nk rak smpai lupa nk jd bijak bahagi masa.
tp aku cpat bertindak. sejurus selepas dpt result trial SPM, aku dh bgun dr tidur.
terus aku buat kptsn nk bia kan cinta monyet aku dl stgh jln.
pantas aku pgang tanda slogan 'KATAKAN TIDAK PADA CINTA'
tp bila abes SPM, nafsu aku jd rakus smula utk bcinta.
serius aku tk belajar dr pglmn kan??

SO AKU HARAP.
PELAJAR YG BERTEKAD NK DPT ANC TU,
SILA LAH JAUHKAN DIRI ANDA DARI CINTA.

sbbnya, cinta ni bla dh terjebak dia akan merebak.
dh tkd ubat dekkkk. aku terjerat dgn cnta ni, dkat 3 tahun. (dgn bf aku yg skrg)
still tkle lari jaoh joah.
lari jaoh mna pun, tang tu jgk mai.
bak kata lecturer fevret bel aku, FEELINGS ARE CONTAGIOUS

okay jowm borak pengalaman aku. pasal cinta kta cta kt bwh ni skali,


SI TANGGANG LUPA KAN PENCIPTA
Allah tu maha segala-galanya.
so bila aku ckp segala-galanya, haruslah kau sedar kalau Dia tknk kau dekan, tk jgk dekan kau.
awal2 msuk U dl, aku ngaku aku agak alpa nk sujud kepada Dia yg Esa.
tp bila 'panggilan bangun tidur' dh muncul, aku tk lupa nk sujud syukur atau solat hajat stiap kali dpt dekan dn bila nk exam.
dpt ANC ni, aku pk nk sedekah kt org miskin.
well, ustaz ckp, sedekah paling bagus adalah dikalangan saudara keluarga sndr.
so aku nk bg something kt anak buah aku yg sulung dan kedua sulung.
*mama kta ni bkn nazar. kalau nazar jd wajib. tp aku tk berniat nazar lg.
kalau korang yg mampu nk nazar, lagi bgus.


MAMA SAYA
tp satu je knp aku still gagahkan smgt aku utk dpt ANC.
MY LOVE TOWARDS MY MOTHER.
kalau bkn sbb wanita sorang ni, serious aku dh tkd kt dunia ni.
*aku slalu nk mati sbb tension tk hengat
mama je lah yg buat aku kuat smgt.
sbb aku nk jaga maruah dia. sbb aku nk perut dia sejuk mengandungkan aku 8bln 3mggu.
hebat tk penangan ♥ kt seorang ibu?
hebat bukan? kalau cnta kt boyfriend, tk kemana pun. paling kurang bunuh dr jgk.
ada kau bole kuat smgt nk teruskan hdup sbb kecewa cnta bf?
tak kannnn. cinta utk mama yg bole buat kau bersemangat gagah tembus hujan lebat panas terik jln kaki 1km nk pg kuliah.
*sob sob tsk tsk tetiba aku nk touching. lol

KESAH KULIAH SLALU PONTENG
nk dpt dekan, kna tgk dr sekecil-kecil kemungkinan.
aku nk ponteng kelas pun pk sejuta kali.
mana tk nyee, potong 0.001 markah maaaaa.
buat nye kau dpt 3.499. tk ke 0.001 markah tu dpt bantu kau utk dekan?
so kau pham kn?
pg lah kau clubbing setiap mggu ke apa, tp dtg kelas jgn skali kau skip. phamm?
(cuma perumpamaan. jikalau anda bernasib baek, pasti Allah takdirkan kau dpt dekan even kau tk solat pun)
*cehhh, aku pnah pg roller blade disco theme je. haha
pnah msa tu ktorang overnight. masing2 mls nk pg kelas.
smua nk ponteng kuliah. tp aku je keras ht gagah nk pg kelas.
ika ckp,
'qutiq ni jahat memang jahat, tp kalau bab bab bljr ni dia laen'
pagi tu, aku dgn fairos je (dlm group ktorayng) yg pg class. dayummmm

MKN HATI BERULANG BERULAM JANTUNG bab 1
aku slalu iri hati dgn keluarga aku yg jaoh nun di sana di sini kt KL.
ruma org kwen aku tk dpt pg, picnik aku tk dpt ikot, raya aku tk dpt enjoy.
saje je dorang nk bg aku jeles tag gmba kt fb aku !
kdang menangis pun ada, cause i feel so leftout ! tk aci ah dorang ni !
aku dh lah anak bongsu. tp sorang pun tknk manjankan aku ! danggggg

MKN HATI BERULAM JANTUNG bab 2
ha yg ni paling mkn ht.
*ni psal cinta yg aku kta nk cita lebih tuuu
aku slalu tk hilang konsentrasi utk stabilkan emosi aku !
aku slalu rasa nk mati esok pagi bila mlm tu aku emosi tk hengat dunia.
kau pk aku tk pnah meraung dlm bilik?
kau pk aku tk pnah nanges setiap mlm?
kau pk aku tk pnah nanges kt dewan periksa masa jwb periksa?
kau pk aku tk pnah nanges msa aku tgah belajar?
dan kau pk senang nk give all out masa exam bila emosi bercampur aduk?
ha hebat tk hebat penangan cinta kt jantina berlawanan ni?
tu psal lah td aku ckp jgn bercinta kalau nk ANC mcm aku.
sbb cnta aku hentak kepala kt dinding bnyk kali.
sbb cinta aku sket kan bdn aku.
esok nye exam, nok tegur aku, 'ni asal mata bengkak semacam?? study abes letewww.
warghhh pdahal kau tktaw ht aku jerit jntung aku hentak hentak ckp aku nanges msa study?
cinta ni serious bwk masalah kalau tgah belajar.
tkd nye positif.. kalau tk reti handle, lingkup lah kau. lol

JGN OVER DAN KEMUT BOLEH?
aku paling benci kalau org yg pndai, tp tk reti nk pham 'sharing is caring'
aku ingt dorang dh pndai, maka pndai lah nk interpretasikan maksud sebalik slogan ni !
damnnnnn dh lah pndai, tp lokek. mcm lah pndai sgt !
pastu taw lah pndai, tp over plk dlm kelas.
eh helloo, aku pun pndai sikit jgk ! lol *jgn keji aku !

TP AWK NI MCM PARASIT LAH??
ni pun aku bnci. suka mengendeng over over sbb nk smua kja aku yg buat.
aduhhhh aku serious bnci group assignment.
sbb mst ada je yg buat sikap lepas tgn.
hangin je satu bdn aku ni. kalau hangin sejuk tkpe, ni hangin panas !
sumpah mcm nk pijak. HOHO

KORBAN MIMPI MOON
uhukx ni yg aku geram bila aku ada pasang cita cita nk dpt ANC.
abes migrain sbb tk ckup tdo ! mcm nk jerit 'INI TIDAK ADIL !'
tp dh sbb aku yg pilih nk ANC, tpksa lah korbannn.
cara aku study, memang msa org nyenyak tdo.
kesian budak yg nk bl tpp kt aku ketuk2 pntu pkul 9-10pm wpun dh tgk bwh pntu dh gelap !
aku tdo awl, tp bgun 4, 5 pagi sbb nk study.
slalu nye aku solat hajat dl, bru stdy.
waktu ni aku rasa nyaman nk study.
tp waktu ni jgk seram nk study bila hari mggu !
damnnnn slalu kna tinggal sorang dlm bilik. :'(
smua owunk tknk teman titewwwww !
pnah skali aku kna kacau msa amek wuduk nk solat hajat. damnnn
aku slalu solat hajat sblm subuh sbb waktu tu lebih afdal kata Puan Wan Normila.
tp serius aku jenis yg kesian kt bdn aku tk sggup tk tdo 24jam sbb nk study.
aku akn pksa tdo even tk ngantuk pun. damnnnn aku consumer ubat selsema. lol

STRATEGI YANG CERDIK
kau dh taw kn kau nk dpt dekan??
kau dh taw kn kepentingan carry mark utk naikkan pointer??
so knp bengap sgt tk sungguh2 kalau buat assignment atau quiz atau test??
aku kalau quiz skalipun, mst dh pulun abes2an jgk.
pantang kalau markah dpt 20lebih dr 40.
mst ht aku rasa tk dpt ikut utk 'calm down'
mst pkran aku gelisah nk touching dgn dr sndr !
slalu mst aku nk jgk score 36 keatas dr 40.
dan kau dh taw markah contribution and attendance dikira dlm carry mark, knp kau CARE LESS?
aku ni tamak haloba bila bab carry mark ni. HARUSLAHH.

INSAN YG BAIK
insan yg baek sgt berguna utk kaut markah carry mark.
kau kna lah tolong lecturer, baek dgn lecturer.
jgn skali2 kau sketkn ht dia.
senyum lah dgn dorang. borak2 lah dgn dorang.
TP JGN JD PENGAMPU.
ingt pesan saya yea adik-adik

WAKTU KAU JEJAK UNIVERSITI
kau pnah dgar psal misi dan visi?
kau sedar tk misi dan visi ni betul2 pengaruhi masa dpan kau?
sbb dgn visi dan misi ni, kau akn sentiasa berwawasan dn smgt nk capai gol jangkamasa pendek dan jangkamasa panjang.
knp kau nk dekan sem ni? 'sbb nk dpt ANC'.
knp kau nk dpt ANC?
'sbb nk kja bgus2 dn banggakan mama aku !'
semangat kan bila dh ada misi dan visi ni? rasa mcm luas nyeeee apa yg terbentang kt dpan mata aku ni !
so waktu aku jejak dewan Sri Iskandar, aku dh kagum dgn persekitaran Universiti ni.
aku dh jd teruja nk berjaya !
when u first stepped at University, set your goals and reasons for your goals.

OH KOREA, MARRY ME MARRY, BOYS OVER FLOWER blablabla
haruslah kau ada pelepas tension !
larat ke kau nk tanggung sorang sorang beban tu tnpa lepaskan tension?
aku, lpas je exam trus bercita cita tnggi nk abeskan satu drama skaligus.
sambil nota berkeliaran di kawasan sekitar.
wpun aku taw lusa nk exam. amek kau, dua hr aku abeskan satu drama !
*hehe teknik skip skip tu penting.
tetiba esok dh exam. damnnnnnnnn tdo cpat ! esok pagi study blek !
lol waktu exam memang paling bersepah bilik.
sory aza slalu tersepahkan bilik. lol slahkan dayah !

okay lahhh. aku dh pnat tggu dua jam buat entri ni. serius tenet slow. phfttt
*first hour writing this entry, i was cooking daging msak kunyit ! :)

au revoir, dadaa
kau tgk poyo gila aku jln kann? semangat blek exam part 1

masa mula2 msuk U, aku beria jga diri. bila dh last2 tu, pg clss pun pkai bedak bby. trun dm tk pkai bedak lngsung

kau tgk aku poyo ni msa part 1 je

ni lah kami ! rndu mereka smua

ni ha dayahhh ! aku syg dia

romantik kan ktorang? tolong lah tk endah kan aku

ni kwn classmates *haha KENANGAN
ni kwn yg rapat senanye. yg kiri tu paling sayangg <3

2 comments:

Anonymous said...

bes la dpt dekan. course apa ek?

Qutiq Ishanee said...

om :) tgk lah kt bwh. kn ada post