Notes for u:
Assalamualaikum & hello. Please be friendly. No harsh words !

6.8.11

perihal bila lapar puasa zaman umur 21 tahun

salam,

ni ha topik kali ni, nk cita perihal wa yg  memang tk elok pada bulan ramadhan ni.

bila kta puasa, bnyk yg uji kesabaran kita kann.
contoh situasi-situasi;


1)baru blek sesi latihan praktikal kebulur terbaring dan boipren buat hal

-ha masa tu rasa nk tumbuk terajang apa smua. nak nak bila tgah ckp dgn LOVE, mara2 mama dok batu api ckp jgn layan. pastu yg si LOVE pun menuruti kehendak mertua beliau. phfttt masa tu berapi gila. terus anta msg bkn bkn, ckp nk break lah, cari jntan laen lah apaa. pdahal bkn mslh besar pun. saje mengada cari pasal smpai LOVE pun dh hilang batas kesabaran. mama pun berkata; 'jgn layan si tika tu, bila dia lapa dia memang mra2' mama memang taw perangai wa cane phfttt


2)bila masa bru nk online tiba kwa homepage maxis quota

-tang tu jgk mcm nk hentak je maxis ni. dh lah org tgah puasa ni. sajeeee je nk wt wa hilang sabar. terus call maxis bebel bebel rasa mcm nk mara. pastu mcm 'cehhhh, kau nk perkenalkan dr bagai, aku tgah pnas ni wehhh' dh tu, siapa bole ckp harap bersabar ye cik atiqahhh. amboi amboi, tersentap lak waaa. haha taw lah bulan puasa kannnn. maap lah yeaaaaa.


3)jalan kt jalan tar, orang berpusu pusu benti tgah jln tgk barang

-ni betul betul wt wa menampakkan kegarangan muka wa. wa rasa nk jerit hebak kta kt depa yg wa ni PUASA ! pham takkkk? haha bajet mcm bangga gila lah kann konon wa sorang je yg puasa. pdahal smua muslim kt seluruh dunia ni puasa. apa nk jd lah dgn kau ni qutiqqqq. bwk bertendang boleh?


4)tiba kja bnyk pulak msa wa tgah puasa ni

-ha ni lg lahh kannn. mcm saje je nk wt hentak hentak kaki sambil tegangkan urat tensi yg sememangnya dh timbul. hahaha mcm -Mr. Chan, pity me pleaseee. i'm only an intern student. so please considerate me, plus i'm fasting today- lol fineeee qutiq ! kau sorang je lah puasa. phfttt -.-' *okay, Mr. Chan still baek jgk sbb bg wa lepas kul 5. woot woot and memahami wa yg wa adalah fresh dan tk mampu nk jd mcm Kak Amu yg dh senior. so dia tk kesah pun kalau bnyk pangkah dlm kja wa. haha


5)LOVE lmbt reply msg



-kalau bab ni kadang wa bole sabar. tp bila dh tahap wa cll tk dpt, tu yg wt wa jerit jerit smpai msg adik LOVE suro dia ckp dgn LOVE cmpak henpon dia. haha pdahal wa dh sedia maklum dgn ketidak sehat an henpon dia tu. pdahal dh taw henpon dia tu memanjang hang je. asyik asyik nk off. tu lah wa suro dia cmpak je. haha pdahal tk sedar dr phone LOVE tu skrg adalah phone wa yg dl dl. wa siap ckp dgn LOVE, 'pndai rosakkan, pndai lah tnggung. pdahal kalau LOVE ungkit sbenarnye phone dia yg ktorang exchange kt wa tu, wa dh cmpak berkecai smpai tk terbentuk body henpon dh. wa cmpak pasal bengang dgn LOVE. pastu dia gantikan blek kasi wa pkai phone dia yg lg satu. kalau dia ungkit confirm kt dia jgk lagi yg wa ngamuk. hahaha LOVE bnyk sbar dgn wa kan? 

itu je lah kot perangai buruk wa akibat menahan perut kempis wa yg kebulur gila gaban ni. phfttt kann? haha

au revoir, dadaaa


msa ni kt dlm train putra. manje kn wa dgn mama wa?

No comments: