Notes for u:
Assalamualaikum & hello. Please be friendly. No harsh words !

27.5.11

lelaki dayus haram untuk syurga

salam..

aku nk post entri ni, sbb asyik pmpuan je kna hentam msa skrg ni. aku pun tk pham knp smua nk jd berat sebelah. yes, sejak azali lg pmpuan memang sgt lemah. tp dlm lemah lemah pmpuan ni, dia diberi kekuatan yg takkan tertanggung oleh laki. iaitu, melahirkan seorang bayi LELAKI atau pmpuan.

oke, yg aku taw, laki yg dayus adalah;
1)pukul pmpuan
2)tk mampu menjaga sebuah keluarga dan hanya menyaksikan porak peranda di dalam sebuah institusi keluarga(maksiat berleluasa)

so kalau nk taw yg lebih lanjut, tgk ni, ciri-ciri laki dayus

and jap, kalau laki yg amek duet pmpuan tu apa eh?
hrtu tgk tnya lah ustaz,
suami haram amek duet isteri kecuali dgn kebenaran
andd, semanis kurma ckp, duet suami, duet isteri. duet isteri, duet isteri.

well, nk ckp lg.
suami kn suro bini tolong kerja kn?
okay fineee, bini tolong.
oleh itu, bole tk bini minta tolong suami tukarkan lmpin anak? kemaskn ruma?
yeahh, bini wajib buat kja tu smua. kalau camtu nk tnye blek, siapa yg wajib cari nafkah yea?
so, jgn lah berat sblh k. sama sama bantu membantu kn?
hrtu pg kursus kwen, ustaz tu ckp, ada dua territory yg perlu di bahagikan.
dlm dan luar rumah.
suami tugasnya utk luar rumah. isteri tugasnya utk dlm ruma.
oleh itu, sidai bju kt luar, suami wajib buat :) awwww seronok kn statement ni?

kja suami, satu hr mgkin 7/8 jam kn sehr? tk tmsuk ot lg kn?
tp isteri? kja tolong suami cr nafkah, kja dlm ruma, kja jga anak lg..
tk kesian ke? 24 jam tahu !
kang kalau ckp dduk atas kesenangan isteri, marah. tp ni lah hakikatnyaa.
oleh itu, bantu lah bini jgk buat kja rumaaa. bertimbang rasa kann. baru harmoni rumah tangga.
haihhh tp skrg laki smua malas nk buat kja ruma ni. kja cr nafkah pun asyik ponteng jeee en.

phfttt bf sayaa? hehhh 2x5 jeeeee. -.-'

ntah tetibe je letak gmba ni en. phfttt

okay lahh, nant qutiq buat entri pasal gmba ni k.

nmpk tk? tuuu, jam tgn tu. batak tk saya?


au revoir, dadaaaa

1 comment:

fatinah amir. said...

this post remembering me of someone