Notes for u:
Assalamualaikum & hello. Please be friendly. No harsh words !

12.2.11

RAGAM MANUSIA

saya mencintai awakk :) *ehemmm blushing

salam, heee berjumpe lagi lah kita :) qutiq bru lepas bca blog mamat ni, saibersot pink. best taw taw. korang baca lahh. mcm lawak jee. entri entri dia mcm serius tk serius lah kann. tp ntahhh lahh. mcm lawak sengsangat jee.

untuk entri kali ini, qutiq nk kongsi pasal ragam manusia yg qutiq tk berapa suka sgt *mind that everyone has their own weaknesses right> so this is just for sharing. not intended to offend them with their quality in term of behaviors or attitudes.

seperti yang tertera di entri yang lepas ntah keberapa juta ratus ribu *bajet aku buat blog ni zaman batu je, qutiq ada ckp yg qutiq kalau bole nk biar entri entri qutiq seringkas yg bole.

kalau nk pnjang pnjang, qutiq buat perenggan baru. it should be better for reading right? nant tkd lah mata korang rasa mcm terjuling air tiba tiba kannn.

so mari kita mulakan.. jeng jenggg~ *come on qutiq, stop it !

ORANG YANG BERLAGAK
yea kn? kdang tuu, org yang berlagak ni, poyos lebih. atau permudahan tatabahasa nya, riak tk kna tempat. yea lahhh pdahal apa yg dia lagak kn tu, bkn besar mna pun en? org sket pun tk heran. klise ayat org cani: 'aku betul tk puas ht ah dgn mamat ni. sket hr lagi memang kna gegar ah enn. cari msalah betul lahh derrr' tkpun, 'halahhh, setakat gucci yg tk sberapa tu, sepuluh juta aku bole bl' *errr propaganda

monyet yang tunjuk muka berlagak. phftttt kaki nak??

ORANG HIPOKRIT
phfttt yg ni, mcm semua org tk t'kecuali kot? qutiq pun kdang kdang hipokrit. to cover my lies especially, though. tp qutiq memang pantang kalau klise gaya bahasa perempuan yang makan nk lembap lembap cover cover pastu nk pndang knan kiri sbb tkut ada mat bangla ensem yg dok usha dia tgah mkn. yg pkai tudung tu sebok lah usik usik tudung, tkut terkelek sebelah ke en en en. yg tk pkai tudung tu, sebok lah nk selak rambut. tang tang tu lah dia nk buat iklan pentene. tkpun, yg dpan ckp laen, blkng ckp laen. contoh: heee budak ni tk baek gila pkai cenggini, cenggitu. pdahal blkg cita, dia pun pkai cenggini, cenggitu. en en? mcm nk lempang laju laju je budak cover cover ayu ni duhhh.

Qutiq Ishak
qutiq bila mkn tk suka nk cover cover. mcm bajet hott. tk kesah lah siapa pndang. haha tp dlm ht malu jugak ah en en *malu tu sebahagian dari IMAN !

TETAPI, en en tkd lah qutiq nk ckp, okay finee, u can go burst into burping everytime anywhere regardless the importance of the event. of course in such corporate event u have adapt yrself to get those such impressions, right? tkkan awak nk pg temuduga, awak bantai sendawa kuat kuat smpai tcabut rambut palsu penemuduga (interviewer) tu pulakk. bhahahaha

ORANG YANG TERLEBIH BERPENGETAHUAN
eh haritu aku nmpk org bwk mini cooper kt UiTM ni. balas orang yang terlebih berpengetahuan: 'eleh, kwn aku belah nenek packik sedara aku yg budak UiTM ni, bwk mini cooper kau taw !' tkpun, aku dpt mathx 97%. bhahahaha. balas orang yang terlebih berpengetahuan, 'alaa bole lahhh. aku ni yg blajar tiap hr psal kira kira ni, tk sebok pun. LAGI SUSA dr korang pnye.

so what??

errr okay fineeee memang kau lah yg lebih lebih mengetahui dari aku. and fine jgk ahhh kau nk menang en, pg amek trofi piala malaysia ke hape. kesah???

ORANG YG SUKA SEBOK HAL ORGLAEN
qutiq mcm phfttt menyirap tersirap sirap gilaaa lah en tiba kau chech henpon canggih aku niii. siap bca msg pulak. ada aku suro? perasaan qutiq mcm menggelagak nk melempang jee masa tu. nasib iman ku membawa diriku kejalan yang benar kembali. *ayatttt


TALK TO THE HAND, DUDEEEE !

ORANG YG BERBAU
sorry to say my frienddd. i extremely dislike people with bad body odor. ewwwww

sorry to sayy guyss. PHFTTT

ORANG YG PENGOTOR
pun sama dengan...

ORANG YG SUKA MENGKRITIK
haaa, yg ni satu hal. 'kecik nyee kaki kau' 'bdn kau nmpk straight je' suka kalau qutiq kta, womaiigooodddd KAKI KAU TU BPAK GAJAH PUNYE KEE?? ANDD, BADAN KAU PUN STRAIGHT JGK SEBAB ATAS BAWAH TENGAH SAMA BESAR. yes people, u don't like people judge your body especially to those plumpier one right? that goes vice versa okay. don't expect US, 'people who are skinny' like your judgement also. got that???? nsib qutiq ni jenis mkn dlm. buat tk endah je korang ckp camtu. pdahal dlm hati panas wehhhhh ! nk ckp org, mcm lah awak tu cntek??? ADA????????????

pemanas aer pun pndai meluahkan perasaan taw !

phfttt qutiq rasa takat ni je lah kott. tkd idea dhh. tp biasanye, org yg negatif ni lahh yg dihindari ramai. so, renung renung kann selamat beramal.


*thanx kepada google darlingg kerana ehsan meminjam visual aid.
au revoir, dadaaa

*hanya wajah duniawi, pdahal sempurna itu disisi Allah..'

1 comment:

Nobita Sensei said...

thanx coz promote..terharunye..sob..sob.. :)