Notes for u:
Assalamualaikum & hello. Please be friendly. No harsh words !

15.2.11

FEBRUARY, 15. 2011

salam :) fuyyyoooo gila lah pagi pagi dh mengadap laptop. bgun bgun je terus rindu kt beby pelangi nii, dh 2 hr tk update entri bru. bosannn semua gorgy gorgy yg singgah kt sini. phftttt maaf :'(

smlm qutiq bz sgt. wa tk tpu woooo. wa bz wa cakap luuuu. wa penattt. wa tkd masa pun nk buka laptop. wa tk tgk pun screen desktop waaa. dayahh je yg buka laptop wa tgk cita korea segala. wohoooooo wa peminat kim hyun jun. PAHAM? dia laki wa dlm mmp yg keberapa puluh ntah.

errr enough qutiq.

omputih lah pulakkk. oh tkpeeee. we use double languange okay. i'm trying as hard as i could to not use BAHASA PASAR. errr FYI, i've already posted about BAHASA PASAR long ago. to sum up, the rules, dont combine both language in one sentence. its okay if u are using both language but in different sentence. got it? how do i know this? nahhh my lecturer told the whole class so. blame me not :) *phftttt penat mengekspelen dlm bhs omputih ni. seb bek aku type, tkd lah berbelit lidah aku ni. bhahah

hey qutiq why u so bz last day?

hey beby pelangi, i've already started my inner practical training last day !

oh no wonder u don't visit and write to me. i feel terrible for missing u like hell !!! damn u !

*womaigucciii ! tercarut pulak aku. -.-' maaf di atas keterlanjuran berbahasa :(


so yeah qutiq dh start buat praktikal dalaman selama seminggu. oh noooo its only for 4 days ! minus weekend and today's leave for Maulidur Rasul :) jowm kita berarak satu kampus nyanyi lagu maulidur rasul nk kawan kawan?? ohhh, despite my merrier for my no-work-tense today, i feel even happy to know that this is the day our Rasul Allah born. and yeah kind of missing school when we celebrate this day :) such a memory huh?

what is what is Maulidur Rasul for real, huh qutiq??

okay as far as i concern, today is day, our most beloved PROPHET was born. Nabi Muhammad S.A.W, he is KEKASIH ALLAH, my friendddd. for detail, wait, i'll copy from google.

----------------------------
--------------------------
-----------------------
-------------------

'Maulidur Rasul (dalam bahasa Arab bermaksud kelahiran Rasul) adalah hari bersejarah keputeraan Nabi Muhammad. Hari ini jatuh pada hari ke-12 bulan Rabiul Awal sempena kelahiran Nabi yang jatuh pada pada Isnin ( Dari hadith riwayat Muslim, 8/25 ) 12 Rabiul Awal Tahun Gajah bersamaan dengan 23 April 571. Baginda adalahnabi terakhir yang diutus oleh Allah Subhanahu Wataala. Tapak kelahiran baginda pula kini mempunyai satu bangunan kecil yang dikenali sebagai Maulid Nabi.

Setiap tahun pada hari itu, umat Islam di seluruh dunia akan mengadakan majlis memperingati keputeraan Nabi Muhammad s.a.w dengan mengadakan beberapa acara seperti perarakan, ceramah dan sebagainya. Banyak kelebihan dan keistimewaan yang akan dikurniakan oleh Allah Subhanahu Wataala kepada mereka yang dapat mengadakan atau menghadiri majlis Maulidur Rasul.

Kita dapat lihat betapa besarnya kelebihan orang yang memuliakan majlis keputeraan Nabi Muhammad Sallallahu Alaihi Wasallam, kerana bila berniat sahaja hendak mengadakan Maulud Nabi, sudah pun dikira mendapat pahala dan dimuliakan. Sememangnya bernazar untuk melakukan sesuatu yang baik merupakan doa dan dikira amal salih.'


hey my deary friend ! have u read the whole paragraph??? instead of celebrating the so called, oh-my-lovely-valentine-partner, why do not u celebrate for KEKASIH ALLAH? berniat pun, dh dpt pahala bebbbb ! so jowm lah kta berniat beramai ramai !

walaupun hanya niat, tp niat kta bersih kn? sumpah lahh wehhh, qutiq dgn aje tkd sekali pun mention pasal valentine day ni smlm. mind that ITS HARAM ! kalau dh islam, jgn lah gatal nk ada niat pasal valentine day. oh tp dl qutiq mcm teruja je nk sambut ohh. tp ever since masa part one, lecturer qutiq cita pasal sejarah disebalik 'valentine day' ni, serious qutiq rasa sedih gilaa. sbb menyesal lahhh, sblm ni ada niat nk smbut. tp setau qutiq, qutiq tk pnah lagi sempat sambut dgn mana mana ex qutiq.

heee, tp qutiq pnah bg hadiah kt mama time hari kekasih. huhuhu cane tu eh? dosa ke? alololololo nk bg hadiah tiap hr pun tkpe kn kn? okay tarik balik niat qutiq masa tu beli hadiah kerana hari kekasih. bole ke eh kta anggap tu bukan hr valentino bunuh rakyat islam tu. tp kta just anggap hari berkasih sayang sesama umat islam? hahaha tuka lah tarikh lain? okayyyy kalau qutiq jd menteri ntah ke mimpi yg keberapa juta nant, qutiq usul kn bnda tu kt menteri. ehhh tknk lahh ! qutiq nk mimpi yg qutiq jd menteri je. time tu, sukati rasa lah kn nk buat undang undang apa. jgn sibuk. bhahaha

oh i talk too much, i know ! cut it off !
actually, i miss mama damnn much. oh faint !
frankly speaking, i thought about mama - on the bed just now. and still do now.


i cannot upload a picture of her since she forbids me. but yeahhh i do put her pictures somehow at my blog, if u alert enough and at FB

oh mannnn, not again ! homesick

phftttt layan SB lahh. hilangkan duka lara di ht yg melara :(

ehh, not to forget, last night also i went to 'temuduga pengacara'
nk SIJIL !
thats my intention. tlupat rmai gila professional kt UiTM.
qutiq mcm budo kerdil gila kt auditorium tu.
ohhh, ada tiga jurii. DIE
finish-ed my script quickly.
full audience watching, SHAKING,
listen-ed to comments, smile

random picture

doing inner practical, participated the interview.
sebab mengapa tk online SB smlm :( uhukx

au revoir, dadaaa

*mata merindu wajahmu, telinga merindu suara mu, aku merindu peluk mu, hati yang pedih menahan sayu...

1 comment:

izz3™ 2011 said...

salam maulidur rasul untie qutiq hehehhe