Notes for u:
Assalamualaikum & hello. Please be friendly. No harsh words !

14.1.11

CINTA LAWAN DUIT

salam beby pelangii. rindu awak bnyk bnyk tk terhingga lagi tk terkiraaa ! nk tnye beby, (sila pastikan yang beby dh berfikir secara kritikal sebelum menjawab soalan ni yee) ada apa dgn cinta? ada apa dengan duit? oh actually i've been wanted to post about this like days ago.

secara visualnya, nk pilih yang ni ke,


atau yg ni?

tapi zaman skrg ni, dh bnyk yang jadi cani,


bila cinta lawan duet berlaku mcmni,

ramai yang tk pk panjang. terus pilih antara dua tu. di sini, qutiq tknk korang pilih dua dua. tp antara dua. kn best kalau pilih dua dua cani,

apa baek nye yea?

duit;
1) sekarang harga barang dh naek.
2) msuk tandas awam pun kna bayar. kt klcc tiga hengget tahu !
3) bole pg melancong (the best part)
4) bole bl gucci, guess, LV and etc at anytime and anywhere. bhahaha
5) tkya risau tk cukup mkn ke apa smua.
6) dn mcm mcm lagi yang seronok sgt sgt.

tp satu je, jadi susa adalah lebih senang dr jadi senang. maksudnye, kalau kita kaya kita cepat lupa diri dn alpa. kalau kita jadi senang, kita tk lupa dgn Allah. kita sentiasa bersyukur kalau dpt sesuatu walaupun sedikit.

mari kita tgk cinta pulak;
1) hidup mcm bestt je sbb dpt bsma dgn yg tcinta.
2) mcm lect saya ckp, kalau pilih duit jgn rsau nk ttup lampu bila nk bermesra dgn suami. (pham kn)
3) tk geli dgn suami kita. yea lah, kawen dgn laki title datuk, tkya lah berangan dia muda.

rasa nye, bila kita pilih cinta ni, apa pun bole jd kn. slagi kta ada usaha dgn suami kta. tp jgn lah plih yg pemabuk, panas baran, penghisap dadah tu smua. memang confirm lah hdup korang tk ke mna kn.. asalkn pasangan itu berusaha. walaupun serba kekurangan. tp berkat usaha tu, mest dpt hidup senang.

sebut pasal bnda ni, qutiq nk selit sikit pasal qutiq dgn aje. hehehe

walaupun kami tidak setara. tp dia usaha. td dia cll. dia ckp InsyaAllah, dia akan naek jadi supervisor. tp tk sure lg. desas desus jeeee. tp seronok sgt. kesian kt dia. sekarang dia leader. bnyk sgt kerja. smpai kerja pun 12 jam. and qutiq hanya ada an hour utk manje2 msg dgn dia. tu pun tpksa fight dgn waktu mkn dan mand dia. kalau qutiq dkat perak, dia buat ot lg hr sbtu. sedih kn? kadang2 qutiq mcm sedih je sbb dia nmpk mcm tk endahkn qutiq. tp qutiq kna pham. apa yg dia wt tu, utk kami berdua. lagi satu, dia bakal beli kereta :) tggu dn lihat je lah yea. qutiq seronok sgt dia usaha cani. dia tk mcm laki laen yg sebok nk enjoy walaupun kdang kdang bila dia enjoy dgn kwn dia, qutiq rasa jealous sgt. sbb slalu spend time dgn kwn lama2. sedangkn dgn qutiq, kalau dating, blik awal je. *hehe mst lah, saya kn kna alek awal. pmpuan muslimah katakan...

dia dh bnyk berubahhh. hrtu pnah skali, ktorang dh lma tk jmpe dan masa tu pun hubungan kitorang agak tdak teguh. jumpe dia masa alek KL, pastu tgk kt tgn dia ada gelang tah apa smua. qutiq menangis. sbb dia camtu. qutiq bkn control diaaa. cuma qutiq nk suami qutiq jd orang yg baek baek. bukan laki sosial zaman skrg yg bertindik sana sini. qutiq malu nk bwa imej mcmtu. qutiq nk dia bwa imej yang bersihhh. and dia sekarang asyik suro qutiq solat jeee. huhu slalu tnye, 'ayg dh sembahyang ke?'.

qutiq harap hubungan ni kekal. qutiq harap aje jodoh qutiq. aminnnn qutiq tknk jadi cani,


qutiq nk mcm angsa ni,

saje qutiq enlarge kn ke full size. ngeh ngeh

intihanya, bukan senang nk kwen kerana cinta dan kerana duit. tp kalau kerana duit tu, kena pekakkn telinga lah kn. nnt orang dok mengata kita kwen kerana duet. and kerana cinta pulak, ramai jutawan lahir dari manusia yg tidak berpelajaran. dorang jd jutawan kerana ilmu sendiri.

maksud qutiq, bukan lah kawin kerana cinta bole jadi jutawan. tu sangat susa lah kannn. tp tk semestinye tanpa duit pada permulaannya, kita akan selamanya miskin bukan? asalkan dia tkd masalah sosial yg tlalu berat. mcm pemabuk penghisap dadah and all.

enough say, au revoir. dadaaa

No comments: