Notes for u:
Assalamualaikum & hello. Please be friendly. No harsh words !

26.11.10

HONEY STAR

salam,
lg sekali, entri kali ini mempunya tajuk yang mcm tk sesuai langsung dgn badan dia (errr, i mean body) tktaw lah, tp ada kna mgena dgn masa hadapan saya. mhm, u know.. my future path. maybe earlier post, i've wrote to u, about my future direction and whatever. but u know, its still vague. ain't it? *jap jap, benci gila lah typing ketuk2 keyboard ni. sbb jari manis ni sket lg. grrr

berbalik kepada topik kta ye sayang sayangku, cerita bermula apabila....

qutiq tgah sanggul rmbut hazawani (anak saudara yang berumur 12 tahun tp agak lancang mulutnya) jengjeng. jgn suspen sgt derrr -.-'

hazwani; cikka, apa citacita cikka?
qutiq; knp hzwani tnye?
hazwzni; tkd lah, kakak tgk acik ni mcm tkd masa depan je? *dayummm kurang ajar disitu
qutiq; amboi2.. sedap nye mulut kau. aku belajar lah ni..

phewww phftttt foooottt semua ada. siott je ayat anak buah saya ni kn. *dialog kami tgantung di situ. =.=

cani lah yea, what i can see so far, is that i AIM anugerah naib chancellor. (wallahualam) yes, thats my short period mission. as for long period??? mari lah saya memberitahu apa yang selama ni terbuku di hati jiwa raga saya sekian tk bpa nk lma sgt ni.

sy kalau boleh nk sambung belajar sampai amek test overseas.. ala alaaaa yang ada pangkat dekat pangkal nama. yang memboleh kn saya untuk menjadi setiausaha syarikat. ha? ha? ha? korang jgn salah tafsir apa itu title okay. mari berkongsi ILMU dengan lebih lanjut lg.

korang pernah dengar tk 'SR' 'IR' 'ACCA' and etc tu semua? mcm sedap je kn bila nama saya jadi cenggini, professor madya sr. atiqah binti ishak? dr pendek, terus panjang jd nama saya kn kn kn? kalau korang semua nk tahu, saya tk pasti sgt lah kalau untuk program aku apa pangkat dia. yg sr tu, quantity surveying (budak QS) saya budak OM, tp tktaw title pangkat utk bdk OM. tp kalau korang nk taw lah kn, kalau saya dh ada title tu, memang gempax lah kn gaji saya. lect bel i time P1 &P2 (same person) ckp, gaji 10k celah gigi je beb *means starting payment. siapa tknk kn? tp haruslah lah saya memerah otak sampai kd andartu kn?? awww tu yg mcm nk tknk je pulak. tp itu hanyalah impian je lah kn.

oleh itu, haruslah kita berhenti berangan, *bukan berangan, tp citacita lah qtq... mhm memang lah, tp tu lah... nk tggu amek bnda tu, kna ada master phd bgai... saya ni, pk nk smpai degree je. itu pun belum tntu dpt taw :(

lurus kepada tajuk utama (straight to the main point) *agak pelik di situ. sy nk sambung ijazah dlm bahagian "health management" means, ada science lah nnt :) aww suka. lma meninggalkan science. tp haruslah menerima hakikat... yg skrg ni, tk bnyk offer health management. tgk kepada kampus yang menawarkan. dan saya masih lagi samarsamar (again, vague?) dgn program yang bakal ditawarkan untuk bidang ijazah di puncak jalil (kampus utama bg OM/Office Management). yang saya pasti, 'human resource MESTI ada *mls nk capitalize H & R. so, kalau dh tercampak di bidang itu, haruslah saya menerima dengan redha nye. plus, that post is quite high demanded for any organizations. makanya, mengertilah yang pilihan pekerjaan sy semestinya di dalam pejabat. regardless its position. kn kn? sbb insyaallah, kalau i jd health manager, confirm dlm pjbt, HR pun obviously dlm pjbt. *haruslah kn?

sedikit penambahan utk pengetahuan am anda semua, yg program OM *which i'm taking currently, boleh sambung ijazah utk law taw. tp tk mungkin sy nk jd lawyer. zaman ribena dulu ye lah ada berangan. tp saya rasa, walaupun saya dean list so far every sems, saya masih dungu. *u'll never know how i work hard for DL. kalau orang yang sedia kala otak cergas minda mantap tu,(mungkin sebab mkn ubat adi putra tu kot, sy tk mampu nk beli) bole lah jadi lawyer. tp mestilah saya kena berpijak pada bumi yang nyata yang agak sukar di situ sekiranya saya berhasrat dan memang menuju kearah bidang perguaman itu..

dan juga, program saya juga bole wt event management. hee :) tp agak sukar disitu kerana saya memerlukan masa yang lama untuk menyesuaikan diri supaya dapat bercakap di depan khalayak ramai dan tambahan pula saya rasa agak memenatkan untuk menguruskan majlis (saat ini, anak buah saya baru sahaja menegur ada serpihan honey star di mulut saya *predict me now)

untuk menjadi setiausaha?? mhm... kelulusan saya sedikit tinggi untuk jawatan itu (bukan berlagak sombong). tp betul lah kn, kalau sekadar setiausaha, saya dh lma terima tawaran poly kt sabak bernam dlm bidang kesetiausahaan tidak lama dulu. *masa tu saya dilemma samada nk terima twrn poly atau UiTM. dan haruslah saya berbangga menjadi warga UiTM sekarang ni.. ngehngeh

kalau korang semua nk taw, tahun lepas, *waktu part 1 dgn part 2. saya bercitacita utk jadi pensyarah. tp malangnya, miss mazuin kta, UiTM dh tk terima pensyarah muda. last, waktu batch dia. grrr bercerita lanjut mengenai pensyarah muda, ia adalah saat dimana anda semua yang baru lepasan ijazah boleh membuat permintaan utk menjadi lecturer. tp pada masa yang sama, anda mesti buat part time master. sbb syarat utama seorang pensyarah, adalah memegang master. gulp gulp saya tk larat nk behutang dgn PTPTN lmalma... :'( miskin lah katakn *opsss, sederhana SYUKUR ALHAMDULILLAH diaitas kurniaanMU =) (nk sambung degree pun tgah pk nk wt full time atau part time sambil kerja) tp bnyk risiko di antara keduanya.

cani lah, jalan penyelesaian hanya satu, belajar rajinrajin, dptkn CGPA yang tggi, buat permintaan kt pihak PTPTN supaya saya tk perlu bayar (tktaw lah apa term untuk bnda tu, senanye) wallahualam...

okay, kalau korang nk taw.. *back to unrelated titile. tajuk saya ditulis honey star sbb saya tgah mkn honey star. kalau korang nk taw, saya sukakn honey star lebih dr coco krunch. kalau nk bg present birth, bg oney star pun saya dh terlompatlompat girang tahu ! -.- awww *gedix di situ

dan hari ni, saya kurang sihat. saya punye badan lemah je. *sigh pagi td bgun kul 9 lebih (late woke up) mgkin sbb kes awal pagi smlm kn. huhu uhukx. bgun bgun, sy edit header. mata time tu mcm rabak gila ada skali package headache. tk tahan ngntuk. ika phoned me, and we talked so long very longgggggggggg (panjang bukan?) and plus mood tk best sbb aje skip kja and dia called ckp nk pg wt treatment rmbut (org bru dpt gaji smlm -.-' phftttt) saya menentang dengan keras, dia lagi lagi berkeras jgk. at last, *mhmmm pg lahhhh. pastu bgdo skjp. saya nk tdo, tp tkle pulak dohhh. saya mkn ubat SELEsema 4 biji. *bajet nk high? bhahaha pastu letih dn tido mcm ayam ayam sket smpai kul 6. (ada bgun kjapkjap, kira nap je lah)

oke lah DERRR -.-' saya boring lah ketuk2 keyboard cani. *tk seronok tahu. doakan lah jari manis saya sembuh cepat supaya saya tidak lagi penat menaip dengan hanya menggunakan telunjuk. bukan kesemua jari seperti selalu *HOT ISSUE ! (tiba tiba nk joget mcm vid performance 2NE1)

sbb penat nk tggu google image menyelesaikan pencarian saya, entri ini saya biarkan tanpa gambar buat peneman mata yang membaca.

au revoir :p ily

No comments: